İstanbul denizlerinden 322 bin 620 metrekarelik hayalet ağ kaldırıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı Su Ürünleri ve Su İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Denizlerin Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi” kapsamında 192 lokasyondan 4 milyon 982 bin metrekare alan tarandı İstanbul denizlerinde 2014 yılından bu yana deniz tabanından 212 adet hayalet ağ (322 bin 620 metrekare) çıkarılarak geri dönüştürüldü.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hayalet ağların, yakalanan, kırılan veya ticari veya ticari faaliyetler sırasında kasten bırakılan av araçlarının insan kontrolü dışında su ekosistemindeki canlıların ölümüne neden olan ağlar olduğu belirtildi. amatör balıkçılık
Hayalet av araçlarının kaybolduktan sonra denizlerde veya iç sularda avlanma faaliyetlerine devam ederek sucul biyoçeşitliliğin tehlikeye girmesine neden olduğu belirtilen açıklamada, “Balıkçı camiasını bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Su Ürünleri Bakanlığımız Başkanlığımızca görevlendirilmiştir. Su Ürünleri ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde” dedi. Ürünler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Denizleri Terk Edilmiş Av Araçlarından Temizlenmesi Projesi” 2014 yılında uygulamaya alınmış ve 2021 yılına kadar devam etmiştir. İlimiz sınırları içinde kalan Marmara ve Karadeniz kıyılarındaki tüm lokasyonlar taranmıştır. ” ibareleri yer aldı.
Açıklamada, proje kapsamında 2021 yılına kadar 184 noktada toplam 4 milyon 732 bin metrekare alan süpürüldü, deniz tabanından 204 adet hayalet ağ (289 bin 620 metrekare file) çıkarıldı. 2017 yılı çalışmalarına ilişkin olarak, Bakanlık Su Ürünleri ve Su İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda geri dönüştürülen ve geri dönüştürülen, İl Müdürlüğü ile TRT Genel Müdürlüğü arasında bir belgesel çekildiği ve “Dipteki Tehlike” adlı belgeselin çekildiği kaydedildi. TRT Belgesel kanalında gösterildi.
2022’de 250 bin metrekare alan tarandı
Açıklamada şunlar vurgulandı:
“2022 yılında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ile uyum içinde, Kıyı Emniyeti, Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, İBB Emniyet Müdürlüğü, Deniz Polisi ekipleri ile birlikte Amir ve İBB Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından denizden yaklaşık 5 bin metre uzunluğunda 15 metrekare ağ (kaçak balık ağı), 2 büyük pinter ve 2 büyük balık kafesi çıkarıldı.
Projenin devamında; 7 noktadan toplam 18 bin metrekarelik 6 bin metre uzunluğundaki 7 adet hayalet filenin denizden kaldırılması işlemi gerçekleştirildi. Böylece 2022 yılında 250 bin metrekarelik alan tarandı ve toplamda 33 bin metrekarelik 8 adet hayalet ağ denizden çıkarıldı. Sonuç olarak, 2014 yılından bu yana toplam 192 noktadan 4 milyon 982 bin metrekare alan tarandı ve 212 adet hayalet ağ (322 bin 620 metrekare ağ) deniz tabanından çıkarılarak geri dönüştürüldü.
Terkedilmiş av araçlarının su kaynaklarına ve su kaynaklarına verdiği zararın en aza indirilmesi, su kaynaklarının korunması ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi amacıyla proje ile doğanın korunmasına, çevre bilincinin geliştirilmesine ve denizlerimizin korunmasına katkı sağlanacağını, sınırlı bir bütçe ve büyük bir çaba ile.”
Ayrıca proje kapsamında 15 Aralık’ta İstanbul Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ile İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca’nın iştiraki, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Balıkçılık ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’ne uygun olarak gerçekleştirilecek. , Kıyı Emniyeti, Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü, İBB Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi işbirliğiyle Adalar-Bakırköy ortasındaki bölgede hayalet ağ temizleme çalışması yapılacağı kaydedildi. Şef, İBB Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü, SS Kınalıada Su İşleri Kooperatifi, SS Yeşilköy Su İşleri Kooperatifi.