Ekonomi

İstanbul Şile’deki gayrimenkullerin imar planı değişiklikleri onaylandı.

İstanbul’un Şile ilçesindeki iki taşınmazın imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verildi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Çayırbaşı Mahallesi’nde bulunan ve Maliye Hazinesi adına tescilli olan taşınmazın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından hazırlanan imar planı değişikliğine askıya alma sürecinde yapılan itirazlar, özelleştirme kapsamında ve programında olup olmadığı değerlendirilmiştir.

Nüfus, yapı ve ulaşım yoğunluğunu artırma planına ilişkin itirazlar reddedilirken, ihtiyaç analizlerini de içeren sosyal ve teknik altyapı etki değerlendirme raporu hazırlanması yönündeki itiraz kabul edildi. Bu kapsamda, söz konusu taşınmaza ilişkin “imar alanı, park, cami ve yol kullanımına ilişkin kararlar” için ÖİB tarafından hazırlanan imar planı değişikliğinin onaylanmasına ve gereklilikleri yerine getirmesi için ÖİB’e yetki verilmesine karar verildi. Kararın

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Meşrutiyet Mahallesi’ndeki taşınmaz için ÖİB tarafından hazırlanan imar planı değişikliğine askıya alma sürecinde yapılan itirazlar da değerlendirildi. İhtiyaç analizlerini içeren sosyal ve teknik etki değerlendirme raporunun hazırlanmasına ve planda tahsis edilen donatı alanlarının artırılması gerekliliğine ilişkin itirazlar kabul edilirken, diğer hususlardaki itirazlar reddedildi.

Bu kapsamda “geliştirme konut alanı, park, açık spor ÖİB’in “tesis alanı ve yol kullanım kararlarının alınması” amacıyla hazırladığı imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verildi. Kararın gereklerini yerine getirmek için ÖİB’e yetki verildi.

selcuklu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk, rus, özbek Bağcılar escort bayan iletişim
Başa dön tuşu